top of page
Caută

Train2Validate

Este numele prescurtat al proiectului european “Instruire profesională pentru facilitatori și validatori în metoda ușor de citit”, care va dura trei ani de zile (1 Septembrie 2020 – 31 August 2023). Acest proiect este dezvoltat în cadrul unui parteneriat dintre: Plena Inclusión Madrid, Fundația Professional (România), Zavod RISA, Universitatea Politehnica Timișoara, SDI Munich, SSML Pisa și ECQA. Ușor de citit este o metodologie pentru crearea de texte inteligibile pentru persoanele cu dificultăți de citire, de exemplu, pentru persoanele cu dizabilități intelectuale, persoanele în vârstă, persoanele cu dislexie sau imigranții recenți. Astfel acești oameni au nevoie de texte ușor de citit, care folosește propoziții simple și cuvinte obișnuite.

Plena Inclusión Madrid este o organizație non-profit care a fost fondat la Madrid în anul 1978, practic este Federația Organizațiilor Persoanelor cu Dizabilități Intelectuale sau de Dezvoltare. Misiunea lor este de a sprijini persoanele cu dizabilități să-și îmbunătățească calitatea vieții, precum și să promoveze incluziunea lor ca cetățean de drept deplin într-o societate dreaptă și grijulie.

Fundatia Professional este o organizație non-guvernamentală, non-politică și non-profit, înființată în 1998 cu scopul de a promova educația calitativă, toleranța, dialogul intercultural, învățarea pe tot parcursul vietii, drepturile omului, biodiversitatea naturii, arta, lupta împotriva saraciei si incluziunea socială.

Scopul proiectului este de a construi studii care ulterior să fie certificate pentru evaluatorii și facilitatorii metodei ‘ușor de citit’.

Prima mare Conferință virtuală ținut pe plataforma Zoom va avea loc în data de 26 Mai 2021.

Echipa StoryPrint va participa la Conferință!

Participă și tu! iar ulterior lasă un comentariu despre experiența ta.



0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page